Wie ben ik

Mijn naam is Karin van Brugge en ik ben van kinds af aan al dol op dieren. Met paarden was er al vroeg een speciale band. In eerste instantie een hobby, later ook een uitlaatklep en rustmoment. Verder ben ik altijd een dromer geweest, lekker met mijn hoofd in de wolken. Ik hou van observeren, kijken naar dieren, mensen, natuur, maar ook naar mijzelf. Ik kan ontzettend lachen om mijzelf, om alledaagse situaties, maar ook intens genieten wanneer ik klein of groot geluk ervaar. Mijn emoties zijn voor anderen duidelijk zichtbaar en mijn soms onuitputtelijke enthousiasme kan ik moeilijk onderdrukken, maar hoort bij mij. Verder ben ik oprecht geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt.

Nadat ik zelf diverse malen met een burn-out te maken kreeg, ontdekte ik bij mijzelf een hardnekkig patroon wat doorbroken moest worden. De paarden hebben mij veel geholpen om mijn rust te hervinden. Hierbij terug naar de basis en ontdekken wat nou echt belangrijk is. Een paard kan hierin zeer confronterend zijn, wat voor mij letterlijk heeft gewerkt als een spiegel. Paarden zijn zeer sensitief en zijn voortdurend alert op wat er om hen heen gebeurt. Omdat een paard een prooidier is, zijn ze altijd op hun hoede en reageren direct op ingehouden spanningen en verandering in emoties. Net als een kind reageert een paard oprecht en heeft geen last van gevoelens van schaamte.

Mijn uitgangspunt: Niets moet

Als coach geef ik jou de regie en we onderzoeken samen jouw hulpvraag en eventuele vervolgstappen. Voor sommige mensen voelt het al heerlijk om even niets te hoeven en lekker buiten te zijn met of zonder paarden. Een ander zoekt juist de verbinding op of wil graag de confrontatie aangaan met zichzelf. Veel mag, maar absoluut “NIETS MOET”. Soms kan het erg helpen om op een afstandje naar jezelf te kijken. Ik kan dan wel eens ontzettend om mezelf lachen, maar heb wel de afstand en rust nodig om dat te doen. Door de situatie te creëren van het “niets moeten”, ontstaat er een rustige ontspannen sfeer zonder verwachtingen.

Belangrijk aspect is geen druk, maar juist de rust en ruimte creëren waarbinnen dingen kunnen zijn en de echt belangrijke zaken vanzelf aan de orde komen. Dit kan met of zonder mijn paarden. Een heerlijke wandeling werkt ook heel goed, voornaamste is de buitenlucht, natuur en natuurlijk zonlicht.